Trendy badkamermeubels

Ben je jouw badkamer aan het verbouwen of ben je toe aan een nieuwe inrichting? Heb je al een idee over wat voor douche, bad of wastafel je wilt bestellen en de kleur van de tegels? Vergeet dan niet om ook meteen een badkamermeubel te bestellen!

In het vergeethoekje

Bij het inrichten van een badkamer worden badkamermeubels al gauw over het hoofd gezien. Misschien begrijpelijk omdat je een badkamermeubel gebruikt om dingen in op te bergen of wat niet gezien mag worden aan het zicht te onttrekken.

Logisch dat je het daarom niet direct associeert met iets wat juist gezien mag worden. Want tegenwoordig hoeft een badkamermeubel niet meer een saaie, witte met instorten bedreigde gammele kast te zijn. Badkamermeubels komen in alle vormen, kleuren en materialen. Hoog tijd dus om te kijken wat de mogelijkheden zijn!

 

Duurzame onder de douche

Het nut van een badkamermeubel

Badkamermeubels zijn er om bergruimte te creëren. En in een ruimte waar veel water is, kan een droge opbergruimte erg praktisch zijn. Ook prettig dat je dingen als schoonmaakspullen in een kastje kunt opbergen, zodat het niet je prachtig ingerichte badkamer kan ontsieren.

Badkamermeubels zijn er dan ook in verschillende vormen en afmetingen voor verschillende functies. Je hebt vrijstaande kasten die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor het opbergen van handdoeken.

Hangmeubels zijn erg handig om medicijnen in op te bergen, en doordat ze ver van de grond hangen veilig uit het bereik van kleine kinderhandjes.

Je hebt ook spiegelkastjes, voor boven de wastafel met ruimte op toiletspullen, en wastafelmeubels waar soms ook al een wastafel is ingebouwd, waaronder je schoonmaakspullen kunt opbergen.

Je kunt dus eigenlijk niet genoeg opbergruimte hebben in een badkamer. Zeker met een groot gezien of als je regelmatig logees hebt, is het handig om wat extra kastruimte te hebben. Bovendien heb je dan ok geen last meer van rondslingerende spullen die nat kunnen worden. Hoe meer bergruimte hoe mooier jouw badkamer eruit ziet.

Welk badkamermeubel past bij mij?

Met zoveel keuze kan het lastig zijn om het juiste meubel voor jouw badkamer te kiezen. Kijk daarom eerst naar hoeveel ruimte je hebt in jouw badkamer voor het plaatsen van meubels, en waar ze het beste zouden kunnen komen.

Er zijn vrijstaande kasten, hangende kasten met of zonder spiegels en wastafelmeubels.

Bedenk ook hoeveel bergruimte genoeg is voor jouw of jouw gezin. Heb je veel dochters met ieder hun eigen toiletspullen? Wil je graag alle handdoeken opbergen in een badkamermeubel?

Moeten er kindersloten op de kastjes? Als je al jouw wensen op een rijtje hebt kun je overgaan tot het bestellen van een badkamermeubel. Je kunt natuurlijk ook meerdere meubels bestellen!

Vrijstaand meubel, een eyecatcher

Vrijstaande badkamermeubels creëren een hoop bergruimte waar je alle handdoeken en badlakens in kwijt kunt, maar kunnen wat onhandig zijn in een kleine badkamer.

Als je ruimte hebt, hoef je het meubel niet weg te stoppen in een hoekje. Je kunt de kast ook midden in de ruimte zetten, met een mooie grote plant ernaast, of als scheidingselement gebruiken om de ruimte te breken. Een mooie grote houten kast kan echt een eyecatcher zijn in jouw nieuwe badkamer. Of kies een spannende kleur die echt de aandacht trekt.

Het voordeel van een vrijstaande kast is dat je hem makkelijk kunt verplaatsen. Dat is handig bij het schoonmaken, maar ook als je weer een nieuwe inrichting zou willen of zou gaan verhuizen.

 

Hangmeubel, ruimtebesparend

Bij kleinere badkamers zijn hangende meubels  vaak een uitkomst. Je houdt vloerruimte vrij, en als je kiest voor ondiepe kasten, houdt je genoeg ruimte over om te bewegen.

Hangende kasten kunnen ook handig als je buizen of leidingen hebt lopen waardoor je geen vrijstaande kast kunt neerzetten, of als je de leidingen juist wilt wegwerken achter een kastje. Een andere logische plek voor een hangkast is boven een wasmachine of wasdroger. Je hebt dan meteen een plek om alle wasmiddelen in op te bergen.

Ook een hangmeubel kan een eyecatcher zijn. Hang bijvoorbeeld verschillend gekleurde kasten op een grote vrijstaande muur voor een vrolijk effect.

Het nadeel van een hangmeubel is dat het installeren wel wat extra tijd kost, omdat je gaten moet boren in de muur om de kast te kunnen ophangen en de kasten niet meer zo makkelijk te verplaatsen zijn. Controleer voordat je gaat boren goed of er geen leidingen achter lopen! 

Wastafelmeubel, praktisch en ruimtebesparend

Een wastafelmeubel is een kast onder de wastafel. Een ideale plek voor een opbergmeubel die op deze manier een hoop ruimte bespaart.

Je hebt modellen die je los onder een willekeurige wastafel kunt plaatsen, maar ook modellen die al een ingebouwde wastafel hebben. Je hebt ook hele badkamermeubel sets, waarbij al een spiegel of spiegelkasten in het geheel zijn inbegrepen.

Vaak zijn wastafelmeubels deels ingebouwd, omdat ze de afvoer van de wastafel omsluiten. Dat maakt dat ze ook net wat minder snel te plaatsen zijn dan een echt vrijstaand meubel. Wastafelmeubels zijn bijvoorbeeld reuze handig voor het opbergen van schoonmaakspullen of toiletartikelen.

Hou bij het bestellen en installeren van een wastafelmeubel rekening met jouw eigen lengte en de hoogte waarop je de wastafels wilt gaan plaatsen, vooral bij de meubels waarbij al een wastafel is ingebouwd.  

Wandmeubel met spiegel, ruimtelijk effect

Hangende badkamermeubels heb je ook met een spiegel als deur. Ideaal voor boven de wastafel. Je hoeft geen losse spiegel meer op te hangen en je kunt er al je toiletspullen en  medicamenten in opbergen. Je kunt ook een hele rij spiegelkastjes bevestigen op een wand als design element. Niet alleen handig als opbergruimte maar de spiegels creëren een optisch effect waardoor jouw badkamer groter lijkt. Net als gewone hangkasten is het nadeel van hangmeubels met spiegels dat het extra inspanning kost om ze op te hangen en daarna moeilijk te verplaatsen zijn.